Domov
    Kategórie
    Košík
    Obľúbené
    Profil
    55.png

    Korpus na cheesecake: 5 tipov, ako zaručene pripravíte ten najlepší

    19. 4. 2024

    Jednou z dôležitých súčastí pre perfektný cheesecake je aj dokonalý korpus. Kvalitný korpus dodá vášmu cheesecake-u chrumkavý a chutný základ. Je však potrebné dávať si pozor, aby nebol napríklad príliš tvrdý. Prinášame vám 5 tipov, ktoré vám pomôžu pripraviť ten najlepší korpus na cheesecake a aj skvelý tip na pohodlné rozdrvenie sušienok bez použitia mixéra.

    1. Výber správnych surovín

    Kvalitný korpus na cheesecake vyžaduje prvotriedne suroviny. Použite preto výhradne čerstvé sušienky alebo piškóty a pravé maslo, určite nie margarín. Môžete sa pohrať so zmesou sušienok – napríklad grahamovými, Oreo alebo vanilkovými keksíkmi.

    2. Správne množstvo masla

    Správne množstvo masla je kľúčové pre pevný a chutný korpus. Maslo slúži na spojenie sušienok a dodáva korpusu chuť a vláčnosť. Ak je korpus príliš suchý, cheesecake sa môže rozpadnúť. Naopak príliš veľa masla môže spôsobiť, že korpus bude mastný alebo veľmi tuhý na krájanie. Odporúča sa začať so 100-125 gramami masla na 200-250 gramov sušienok a prispôsobiť jeho množstvo podľa potreby.

     

    3. Dôkladné premiešanie surovín

    Korpus na cheesecake bude najlepší, ak sú sušienky dôkladne rozdrvené a dobre premiešané s maslom. Zaistite, že sušienky sú dobre navlhčené maslom a neobsahujú žiadne suché kúsky. Toto zabezpečí rovnomernú konzistenciu korpusu pre váš dokonalý zákusok.

    4. Korpus na cheesecake dobre utlačte a predpečte

    Po dôkladnom premiešaní surovín na korpus ich starostlivo utlačte na dno vašej formy na cheesecake. Tento krok zabezpečí, že korpus bude pevný a nie sypký. Korpus môžete predpiecť v rúre na približne 10 minút pri 160 stupňoch Celzia. Náplň pridávajte na korpus až následne a až po jeho úplnom vychladnutí.

     

    5. Ako rozdrviť keksíky na korpus bez mixéra?

    Aj keď práve nemáte po ruke mixér, môžete sušienky na korpus ľahko rozdrviť. Vložte ich do dobre uzatvárateľného plastového vrecka a použite valček na cesto (alebo kľudne aj prázdnu fľašu od vína) na ich roztlačenie. To vám umožní dosiahnuť práškovú konzistenciu na základ cheesecake-u bez väčšej námahy.

    Gurman TIP: Pre netradičný nádych vášho korpusu na cheesecake do neho môžete pridať citrónovú kôru. Stačí pridať nastrúhanú citrónovú kôru do zmesi sušienok a masla pred jej utlačením na dno formy. Citrónová kôra dodá korpusu jemnú kyslosť a vôňu, ktorá bude skvele kontrastovať s bohatou mliečno-krémovou náplňou cheesecake-u.